Podrška Udruženju “S.A. Zmajevi” Mostar


Glasajte za ili protiv ove inicijative, ili postavite pitanje i diskutujte sa vijećnicima.

83%
17%

10

GLASAJ

2

05.12.2023.

Predlagač/ica: Vedad Deljković
Vrsta procedure: U vijeću
Oblast inicijative/odluke: Kultura i sport
Status: U proceduri

Na 33. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, održanoj 29.11.2023. godine, vijećnik Vedad Deljković predložio je da se u okviru raspoloživih sredstava budžeta Grada Sarajeva za 2023. godinu, odnosno u Prijedlogu budžeta Grada Sarajeva za 2024. godinu, planiraju određena finansijska sredstva Sportsko-ekološko-kulturno-turističkom udruženju “S.A. Zmajevi” Mostar za potrebe renoviranja prostorija koje koristi Udruženje i izgradnje streljane za sportsko streljaštvo u podrumskim prostorijama Udruženja. 

U obrazloženju inicijative vijećnik Deljković naveo je da Sportsko-ekološko-kulturno-turističko udruženje “S.A. Zmajevi” Mostar postoji već 11 godina i u tom periodu realizovalo je niz sportskih, ekoloških, kulturnih, humanitarnih i drugih aktivnosti. Najviše se fokusiraju na rad s omladinom, te tako u svom sastavu imaju školu fudbala s preko 80 članova uzrasta od 5 do 12 godina, a od nedavno su osnovali i Sportski streljački klub. 

Kako navodi Deljković, od Sutorine na jugu do Sarajeva na sjeveru, u Bosni i Hercegovini postoji samo jedan aktivni klub u sportskom streljaštvu u Trebinju. “S.A. Zmajevi” su u okviru svog rada organizovali tridesetak turnira u sportskom streljaštvu, tokom čega su se uvjerili da postoji ogroman interes za ovaj sport. Međutim, problem je uglavnom bio prostor u kojem bi realizovali aktivnosti i pokrenuli rad kluba.

Zbog toga su odlučili da otpočnu renoviranje prostorija koje je klub dobio i izgradnju streljane za sportsko streljaštvo. S obzirom na to da se radi o projektu koji iziskuje veća finansijska sredstva, ovo udruženje nije u mogućnosti samostalno obezbijediti cjelokupan potrebni iznos. Cilj je da se ovi radovi završe do sredine aprila 2024. godine, kada je planirano otvaranje streljane. 

S obzirom na potrebu pružanja određene finansijske potpore ovom udruženju, vijećnik Deljković predložio je da se ova inicijativa dostavi gradonačelnici Sarajeva na nadležno postupanje.  


Detaljnije   Preuzmite tekst inicijative/odluke

Zadnje Inicijative Sve inicijative/odluke
  Socijalna politka 12.05.2024.
Poklon-paketi roditeljima s proizvodima potrebnim u prvim danima bebinog života
100%

1

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Socijalna politka 29.04.2024.
Obnovljeno dvorište KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo
100%

5

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Kultura i sport 25.04.2024.
Inicijativa za podizanje spomen ploče književniku Mehmedu Meši Selimoviću
100%

125

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
Pitaj vijećnike/ce
Vedad Deljković
SDA
Vijećnik
Benjamina Karić
SDP BiH
Gradonačelnica
Postavi pitanje
Odgovori vijećnika/ca