Nove fasade i obnovljena igrališta


Glasajte za ili protiv ove inicijative, ili postavite pitanje i diskutujte sa vijećnicima.

100%

15

GLASAJ

0

15.01.2024.

Predlagač/ica: Grad Sarajevo
Vrsta procedure: U vijeću
Oblast inicijative/odluke: Kultura i sport
Status: Usvojena

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je krajem decembra prošle godine upriličila tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija u Vijećnici.

Gradonačelnica je iskoristila ovu priliku da analizira projekte ostvarene u 2023. godini, ali i da najavi one koji se namjeravaju realizirati tokom 2024. godine.

Nastavljajući projekat rekonstrukcije fasada započet 2022. godine, u 2023. restaurirane su fasade na devet objekata u Titovoj, Kaptolu, Pruščakovoj i Safvet-bega Bašagića. Trenutno se izvode radovi na fasadi Beledije te uskoro na zgradi u Ulici Brodac.

“Nastavljamo i u 2024. za novu razglednicu Sarajeva, za ljepše lice našeg grada!”, poručila je gradonačelnica Karić te najavila revitalizaciju Gospođicine kuće, radove na fasadi nekadašnjeg JAT-ovog nebodera, Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti na Drveniji i u ulicama Kaptol, Mula Mustafe Bašeskije, Kulina bana, Radićevoj i Jadranskoj. Gradonačelnica je poručila i da se radi na izradi projekta za restauraciju fasada na Marijin-Dvoru i ulicama Zelenih beretki i Maršala Tita.

Gradonačelnica je izrazila sreću i ponos što su, i pored brojnih prepreka, uspjeli u naumu da Sarajevo dobije spomenik bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću, podignut 30. augusta – na dan potpisivanja Povelje Kulina bana. 

“Pod vodiljom da Sarajevo jeste i želi biti grad po mjeri djeteta, neupitna je naša posvećenost obnovi starih i izgradnji novih dječijih igrališta i vrtića”, poručila je gradonačelnica, te napomenula da su uređena dječija igrališta u Aleji lipa u Hrasnom i u Ulici gradačačka

“U ovoj godini Grad Sarajevo namjerava oplemeniti i dva nova prostora za svoje mališane, u sklopu MZ ‘Medrese’ i u ul. Antuna Branka Šimića”, kazala je gradonačelnica Karić.


Detaljnije  

Zadnje Inicijative Sve inicijative/odluke
  Socijalna politka 12.05.2024.
Poklon-paketi roditeljima s proizvodima potrebnim u prvim danima bebinog života
100%

1

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Socijalna politka 29.04.2024.
Obnovljeno dvorište KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo
100%

5

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Kultura i sport 25.04.2024.
Inicijativa za podizanje spomen ploče književniku Mehmedu Meši Selimoviću
100%

125

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
Pitaj vijećnike/ce
Benjamina Karić
SDP BiH
Gradonačelnica
Postavi pitanje
Odgovori vijećnika/ca