Ernest Imamović

87%
Broj pitanja: 110
Broj odgovora: 96
Stranka
SDP BiH
Parlament
Grad Goražde
Kratka biografija
Izborna jedinica
167
Funkcija
Gradonačelnik
Broj osvojenih glasova
3841
Pitanje:

Poštovani, prošle godine je sa oduševljenjem dočekana vijest oko izgradnje tzv. južne obilaznice oko Grada Goražda preko Hubjera. Decenijski problem je čekao na rješenje i prošle godine po javnim servisima je najavljena izgradnja, najavljene su osigurane sume novca i od prošle godine niko se ne oglašava po tom pitanju. Mnogi se nadaju rješenju tog problema a zaista bi i Vama i GV bio ogroman uspjeh riješiti to tako da bih volio da nas informišete u vezi pregovora, šta možemo očekivati? Hoće li Goražde ostati bez obilaznice i izgubiti veliku investiciju?

Odgovor:

Psotovani,

Građani spomenutog naselja (dio) je podnio tužbu i pred Sudom u KS je upravni spor.

S poštovanjem,

Pitanje:

Poštovani, vidjela sam da je neko postavio pitanje o uposlenicima koji ispijaju kahve i hodaju gradom za vrijeme radnog vremena i vidjela sam Vaš odgovor. Pa Vas samo molim da pojasnite to "fiksirano" vrijeme jer kao i onaj ko je to pitao primjetila sam da je to svakodnevnica. Prošle sedmice sam trebala izvaditi neke papire i našla sam zaključanu kancelariju da bih pola sata nakon toga vidjela uposlenike iz te kancelarije kako sjede u kafani. Mnogi vaši uposlenici izlaze i ispijaju kahve po kafanama i to nije ni malo lijepo za vidjeti od strane nas koji radimo u preventu, Bingu i slično.. Nadam se da ćete bar radnike malo dovesti u red pa onda sve ostalo.

Odgovor:

Poštovani,

Imamo uvedeni novi sistem pracenje uposlenika. Ukoliko je navedeno

tačin preuzet ćemo sve mjere iz okvira naše nadležnosti. Drago mo je da pišere. Na narednoj sjednici Gradskog vijeća jedna od tačaja bit će i Prijedlog Odluke o unutrašnjoj organizaciji.

Lijep pozdrav,

Pitanje:

Da li planirate urediti obale u naselju baćci ispod mosta u baćcima gdje se obecavalo da ce se spojiti sa setalistem i urediti obale/plaže?

Odgovor:

Poštovani,

Da uvršteno nam je u plan. 

Pitanje:

Da li MERE planira da ulaže u naš grad ?

Odgovor:

Poštovani, 

Pitanje:

Da li mozemo ocekivati uređenje ulice drinskih brigada koja do sada nikada nije dovrsena niti se pokazuje interes? Pri tome, pripada gradu a jako puno makadama ima i dijelove bez rasvjete?

Odgovor:

Poštovani,

Molim Vas da navedete o kojoj se ulici tačno radi  

1. Drinske brigade ili 43. Drinske brigade ?

Sva direktna pitanja