Realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata u općini Travnik


Glasajte za ili protiv ove inicijative, ili postavite pitanje i diskutujte sa vijećnicima.

100%

9

GLASAJ

0

29.03.2024.

Predlagač/ica: Općina Travnik
Vrsta procedure: U vijeću
Oblast inicijative/odluke: Infrastruktura
Status: Realizacija u toku

U Travniku su 25. marta 2024. godine započeli radovi na projektu “Cvjetni sat”, koji podrazumijeva izgradnju velikog cvjetnog sata u parku ispred zgrade Općine Travnik, a koji će uključivati i uređenje tog dijela parka.

Navedeni radovi odnose se na pripremu temelja za cvjetni sat te uklanjanje oštećenih i opasnih stabala po nalogu inspekcijskih organa. Ujedno, ovo podrazumijeva i sadnju novog drveća na ovoj parkovskoj površini.

U Travniku je zvanično najavljen 1. Travnik Fashion Weekend, koji će biti organizovan u okviru 7. međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna. Navedeno je da su učešće potvrdili dizajneri iz BiH i modni brendovi, dok je generalni pokrovitelj ovog događaja Vlada Srednjobosanskog kantona, a partner projekta Općina Travnik.

Načelnik Dautović je na svojoj Facebook stranici objavio informaciju da će Općina Travnik učestvovati u programu “Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini”. Riječ je o programu koji je zajednička inicijativa Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji je finansirala Vlada Švicarske, a implementirao Institut za populaciju i razvoj.

Na službenoj web stranici Općine Travnik objavljena je informacija da se Općina nalazi u fazi realizacije projekta “Rekonstrukcija Školske ulice”. Radovi će uključivati skidanje postojećeg asfalta, ugradnju tampona i polaganje novog asfalta, uz zamjenu dotrajalih  ivičnjaka.

Najavljeno je da će radovi početi 1. aprila 2024. godine te da će u navedenoj ulici doći do izmijenjenog režima saobraćaja.

O obnovi ove ulice građani/ke su pitali/e načelnika Dautovića putem platforme Javna rasprava Lokal, a više o tome možete pročitati ovdje.


Detaljnije  

Zadnje Inicijative Sve inicijative/odluke
  Ekologija 05.10.2024.
U Travniku će biti realizovana jedna od najvećih ekoloških akcija
100%

6

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Javna uprava jedinice lokalne samouprave 19.04.2024.
Travnik započinje reformski proces kojim će se mijenjati politike i prakse na lokalnom nivou
100%

6

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Socijalna politka 08.04.2024.
Općina Travnik objavila dva javna poziva za izbjegle i raseljene osobe i one sa socijalnim statusom
100%

10

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
Pitaj vijećnike/ce
Kenan Dautović
SDA
Načelnik
Postavi pitanje
Odgovori vijećnika/ca