Nihad Uk

33%
Broj pitanja: 3
Broj odgovora: 1
Stranka
NS
Kratka biografija
Funkcija
Vijećnik
Broj osvojenih glasova
846
;
Pitanje:

Da li ćete biti kandidat za opšte izbore?

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Pitanje:

Poštovani gospodine Uk,Nadam se da ste dobro.Moje pitanje Vama odnosi se na trotoare u užoj jezgri općine Centar. Naime, svjedoci smo da je stanje trotoara na potezu od Ali-pašine džamije do Historijskog muzeja katastrofalno. Na trotoarima su vidljiva brojna oštećenja, mnoga od kojih su nastala za vrijeme rata od raznih projektila koji su padali po njima. Složit ćete se da centralna općina glavnog grada u svom biznis distriktu mora biti maksimalno uređena. Oštećeni trotoari nisu samo estetski neprivlačni, oni su i prepreka za kretanje pješaka, najviše starijih osoba i osoba sa invaliditetom. Jasno nam je da u trenutnoj pandemijskoj situaciji postoje hitniji prioriteti, i da je novac trenutno preusmjeren na te važnije probleme. Moje pitanje je - postoji li spreman plan popločavanja trotoara na već spomenutom potezu u sljedećem periodu? Molimo Vas da obratite pažnju i da osigurate da, ako do obnove trotoara dođe, bude napuštena praksa ranijeg načelnika da trotoar u tom centralnom dijelu grada bude asfaltiran umjesto popločan, što ne priliči tako važnoj lokaciji. Hvala Vam na Vašem dosadašnjem, i puno sreće u daljem radu.

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje:

Poštovani, Zašto se prvenstveno ne obezbijedi normalan prilaz Betaniji za stanovnike Šipa? Trenutno je taj prilaz poprilično otežan, da ne kažem nemoguć za roditelje sa kolicima ili invalide. Također, zašto se nikada nije našla nova lokacija za igralište sa golovima i koševima, a koje je srušeno za potrebe izgradnje Prve transverzale? To su manji projekti u lokalnoj zajednici, a koji znače stanovnicima iste.Unaprijed hvala na odgovoru.

Pitanje na inicijativi/odluci: Izgradnja pristupne saobraćajnice do IT parka na Šipu

Odgovor:

Poštovani,

prije svega zahvaljujem se na postavljenim pitanjima. Što se tiče prilaza stanovnika Šipa, parku Betanija, moram provjeriti situaciju. Koliko sam upoznat postoji pješački put koji povezuje ove dvije lokacije. Igralište na Šipu je u planu da se pravi, u toku je rješavanje imovinskih odnosa. Iskreno se nadam da će uskoro krenuti i izgradnja.

Srdačan pozdrav,

Nihad Uk

Sva pitanja po inicijativama/odlukama

;