Renoviranje prostora Udruženja RVI paraplegičara Kantona Sarajevo


Glasajte za ili protiv ove inicijative, ili postavite pitanje i diskutujte sa vijećnicima.

100%

11

GLASAJ

0

13.07.2023.

Predlagač/ica: Općina Novo Sarajevo
Vrsta procedure: U vijeću
Oblast inicijative/odluke: Saradnja
Status: Realizovano

Renoviranje i rekonstrukcija prostora Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo, koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, završeni su početkom jula, saopćeno je na zvaničnoj stranici Općine 13.7.2023. godine. Ovi radovi vršeni su na molbu ovog udruženja te je za potrebe njegove sanacije Općina Novo Sarajevo izdvojila 18.036,85 KM, navedeno je u saopćenju. Također, Ministarstvo za boračka pitanja KS obezbijedilo je sredstva u iznosu 10.000 KM za ove potrebe. 

Radovi su uključivali demontažu postojeće kuhinje s pratećim rashladnim pultom, sanitarne opreme, kasetiranog stropa s rasvjetnim tijelima te limenih pokrova i nadstrešnice, kao i ugradnju spuštenog monolitnog stropa s novim rasvjetnim tijelima. Dodatno, ugrađena je nova sanitarna oprema u toalet i svi prateći elementi prilagođeni za osobe u kolicima, signalno svjetlo s alarmom, pozivni SOS taster i taster za reset, kao i električni bojler. Ugrađena je i kuhinja s ugradbenom opremom te su nabavljena tri ormara za ortopedska pomagala i arhiv pomagala, nova nadstrešnica i pokrov priručne ostave. 

Izvršeni su molersko-farbarski radovi, nabavljen je konferencijski sto sa šest konferencijskih stolica, ormarići za prvu pomoć, PP aparat, metalne skladišne police te su reparirana vrata, navode iz Općine. 


Detaljnije  

Zadnje Inicijative Sve inicijative/odluke
  Kultura i sport 13.06.2024.
Podrška Fudbalskom klubu „Pofalićki“
91%
9%

10

GLASAJ

1

0 pitanja / 0 odgovora
  Socijalna politka 11.06.2024.
Podrška projektima udruženja i nevladinih organizacija
80%
20%

4

GLASAJ

1

0 pitanja / 0 odgovora
  Kultura i sport 07.06.2024.
Omladinski Film Festival u Novom Sarajevu
100%

12

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
Pitaj vijećnike/ce
Hasan Tanović
SDP BiH
Načelnik Općine Novo Sarajevo
Postavi pitanje
Odgovori vijećnika/ca