Izmjene pravilnika za podršku proizvodnji u Lukavcu


Glasajte za ili protiv ove inicijative, ili postavite pitanje i diskutujte sa vijećnicima.

100%

8

GLASAJ

0

09.05.2023.

Predlagač/ica: Grad Lukavac
Vrsta procedure: U vijeću
Oblast inicijative/odluke: Ekonomija
Status: Realizovana

Grad Lukavac izdao je obavještenje da je donesen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji. 

Iz uprave Grada naveli su da su ovim pravilnikom napravljene izmjene koje se tiču poljoprivrednih proizvođača povrća i jagoda. Tačnije, poljoprivredni proizvođači koji proizvode povrće u zaštićenom prostoru (plastenici, staklenici) na površini od najmanje 200 m2 zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu podršku s kompletnom dokumentacijom od sada mogu podnijeti do 30.8. tekuće godine, a ne do 30.9. tekuće godine, kao što je do sada bio slučaj. Zahtjevi se podnose Službi za društvene djelatnosti i upravu na šalter-sali Grada Lukavac.

Nadalje, poljoprivredni proizvođači koji imaju zasnovanu proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru (plastenici, staklenici i visoki tuneli) na površini od najmanje 200 m2 zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu podršku s propisanom dokumentacijom mogu podnijeti najkasnije do 22.5. tekuće godine Službi za društvene djelatnosti i upravu na šalter-sali Grada Lukavac.

Kako se navodi u Pravilniku, uz zahtjev se prilaže original ili ovjerena kopija dokaza o ispunjenim poreznim obavezama za prethodnu godinu i ovjerena izjava korisnika/ca o zasnovanoj proizvodnji jagode. Zahtjev i izjava mogu se preuzeti na šalter-sali Grada Lukavac.

Novina je i to da će od 2024. godine korisnici/e uz zahtjev za ostvarivanje podsticaja za proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru morati priložiti i otpremnicu na ime korisnika/ce i fiskalni račun (fizička lica), odnosno fakturu s fiskalnim računom (pravna lica i obrti) o nabavci sadnica jagode, koju je izdao registrovani proizvođač, odnosno uvoznik sadnog materijala.


Detaljnije  

Zadnje Inicijative Sve inicijative/odluke
  Obrazovanje 15.09.2023.
  Lokalne procedure 12.09.2023.
Javna rasprava o Nacrtu strategije za mlade
100%

3

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Ekonomija 12.09.2023.
Sufinansiranje sjetve ozime pšenice ili ječma
67%
33%

2

GLASAJ

1

0 pitanja / 0 odgovora
Pitaj vijećnike/ce
Edin Delić
SD BiH
Gradonačelnik
Postavi pitanje
Odgovori vijećnika/ca