Edin Delić

98%
Broj pitanja: 92
Broj odgovora: 90
Stranka
SD BiH
Kratka biografija

Rođen je 14. februara 1966. godine u Poljicu, opština Lukavac. Osnovnu i srednju školu završio je u Lukavcu, a rudarski fakultet upisuje 1984. godine. Diplomirao je 1990. godine na Katedri za ventilaciju, sigurnost i ekologiju. Odmah po okončanju studija zaposlio se na Rudarsko-geološkom fakultetu Tuzla kao saradnik-istraživač, a od 1992. godine kao asistent-pripravnik. 

Postdiplomski studij upisao je na Rudarskom fakultetu Tuzla 1991. godine. Od maja 1992. do decembra 1995. godine bio je pripadnik Armije R BiH, a po završetku rata vraća se na Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Tuzla. Magistarski rad odbranio je 1998. godine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, a doktorsku disertaciju 06. septembra 2002. godine na RGGF Tuzla.

Predavao je na više stranih institucija, među kojima treba posebno istaknuti Univerzitet u Bolonji u okviru postdiplomske edukacije u oblasti prirodnih hazarda, Colorado School of Mines u oblasti rudarstva u BiH i West Virginia University. Objavio je četiri knjige i niz naučno istraživačkih radova u zemlji i inostranstvu. Učesnik je ili rukovodilac na nizu projekata, među kojima treba posebno istaknuti projekte finansirane od strane Europske unije (Tempus), NATO (Science for Peace) i UN (Quality Assurance HE). Profesionalno je zaposlen na Univerzitetu u Tuzli kao redovni profesor na naučnoj oblasti “Geookolinski inženjering”. 

Član je redakcijskog odbora žurnala u oblasti rudarstva “Mining and Mineral Engineering” i niza profesionalnih institucija. Posjeduje europski certifikat za edukaciju u oblasti energetske efikasnosti, a na listi je međunarodnih eksperata za energetsku efikasnosti i investicije i u borbi protiv klimatskih promjena.
Aktivno govori engleski i ruski jezik.

Gradonačelnikovu detaljnu biografiju možete pročitati na: https://lukavac.ba/opcinski-nacelnik/

Funkcija
Gradonačelnik
Broj osvojenih glasova
13671
;
Pitanje:

Postovani i ja bih pitala kad cemo mi puracic dobit gradsku vodu jel mi smo mnogi bez vode kad je kao sad susa?

Odgovor:

Poštovani,

obratite se Vijeću mjesne zajednice Puračić. u njihovoj nadležnosti je vodosnabdijevanje MZ Puračić. Lp

Pitanje:

Pitanje za gradonacelnika Delića, Zašto komunalni inspektori ne rade posao za koji su plaćeni, konkretno brojne su uzurpacije društvene svojine inspektori proslijede predmet pravobranilaštvu koje pokrene tužbu za koju unaprijed znaju da je izgubljena(jer održavanje i zaštitu lokalnih cesta vrše nadležni gradski organi) i sudski troskovi idu na teret grada, uzurpatori budu nagrađeni za otimanje društvene svojine a vrlo lahko inspekcije mogu napuniti budžet novčanim kaznama a ne samo blagim upozorenjima i bježanjem od odgovornosti i rada po zakonu o inspekcijama?

Odgovor:

Poštovani, budite slobodni da sve nepravilnosti i nezakonitosti za koje znate prijavite nadležnim organima. lp

Pitanje:

Gospodine Gradonačelniće molim vas da mi odgovorite dali imate u planu popravku puta od Rosulja prema Gornjoj Brijesnici koji je u jako lošem stanju?

Odgovor:

Poštovani, imamo to u planu. Lp

Pitanje:

Kada ce se asfaltirati put turija caparde? Cekamo 25 godina samo 3 kilometra...

Odgovor:

Poštovani, investicije ove vrste se rade u skladu sa Strategijom integriranog razvoja. Plan prioriteta službi dostavljaju predstavinici mjesnih zajednica. Lp

Pitanje:

Postovani Gradonacelnice Posjedujem poslovni objekat u sklopu vise objekata preko puta radnje Gusic.Poznato vam je da je vecina u stanju potpunog propadanja vec godinama.Velika financijska steta za vlasnike a za opstinu. Dali ce se tu nesto mijenjati odnosno graditi ili se moze nesto pokrenuti da se objekti dovedu u funkciju. Dali ja licno mogu mogu dobiti dozvolu za promjenu u stambeno poslovni objekat kako bi bar nesto spasio sta se spasiti moze,i kakav je proces za dobijanje navedene dozvole. Zahvaljujem se unaprijed na vasem odgovoru. Srdacan pozdrav.

Odgovor:

Poštovani, molim Vas da se s tim u vezi obratite službeno putem protokola nadležnoj gradskoj Službi za urbanizaciju i imovinsko pravne odnose. Tako ćete dobiti potpune odgovore od stručnih lica. Lp

Sva direktna pitanja

Pitanje:

Valjda i ovdje pored stadiona sta urade ima jedna ova bandera vec godinu svezana kao koza za ogradu bio je jedan strucnjak da ga ne imenujem pogledao jel zategnuto kablo i logicno ustanovio da je sve ok dok ne padne i ne ubije necije dijete na stadionu

Pitanje na inicijativi/odluci: Proširenje i modernizacija ulične rasvjete na području Lukavca

Odgovor:

Poštovani, hvala Vam na ukazu na ovaj problem s kojim nisam bio upoznat. Danas je odmah dat nalog JP ,,RAD" da izađe na teren i riješi problem. Srdačan pozdrav.

Sva pitanja po inicijativama/odlukama

;