Pitanje:

Poštovanje Zovem se Adnan Agić. Obraćam vam se u ime grupe mještana Dobosnica Donja. Početkom maja ove godine obratili smo se našoj mjesnoj zajednici peticijom da se nešto poduzme po pitanju sigurnosti pješaka i drugih učesnika u saobraćaju kao i samih mještana naselja od centra Dobosnice prema naselju Polje . Da ne dužim previše, u MZ su rekli da oni ne mogu tu ništa uraditi i da su našu peticiju poslali u nadležnu opstinsku službu . Od tada je prošlo 3 i pol mjeseca a još nitko nije došao do nas da se upozna sa problematikom i da zajednički iznađemo najbolje rješenje. Možete li dati vaš prijedlog koje korake dalje mi možemo poduzeti ? Hvala

Odgovor:

Poštovani,

hvala Vam što ste naveli svoje ime i prezime prilikom postavljanja upita.  Inače mi na ovoj platformi pitanja postavljaju anonimno što smatram da i nije baš fer.

Nakon Vašeg upita sam potražio navedeni zahtjev  Mjesne zajednice Dobošnica Donja u nadležnoj službi i moram Vas izvijestiti da Mjesna zajednica Dobošnica Donja  nikada nije predala Vaš  zahtjev u Službu za komunalne i inspekcijske poslove. Pozivam Vas zato  da se ponovo obratite vijeću Vaše mjesne zajednice, da im jasno  iznesete problem, te da ih zamolite da predaju zahtjev kojeg će napisati jasno sa konkretno navedenim pojedinostima koje se traže (npr. postavljanje usporivača brzine na tačno navedenu lokaciju ili sl.).

Po zaprimanju zahtjeva od mjesne zajednice, služba će izaći na teren da sagleda opravdanost zahtjeva te ukoliko se uspostavi da je zahtjev opravdan, pristupit će se proceduri javnih nabavki. 

Srdačan pozdrav.

Edin Delić

103%
Broj pitanja: 97
Broj odgovora: 100
Stranka
SD BiH
Kratka biografija

Rođen je 14. februara 1966. godine u Poljicu, opština Lukavac. Osnovnu i srednju školu završio je u Lukavcu, a rudarski fakultet upisuje 1984. godine. Diplomirao je 1990. godine na Katedri za ventilaciju, sigurnost i ekologiju. Odmah po okončanju studija zaposlio se na Rudarsko-geološkom fakultetu Tuzla kao saradnik-istraživač, a od 1992. godine kao asistent-pripravnik. 

Postdiplomski studij upisao je na Rudarskom fakultetu Tuzla 1991. godine. Od maja 1992. do decembra 1995. godine bio je pripadnik Armije R BiH, a po završetku rata vraća se na Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Tuzla. Magistarski rad odbranio je 1998. godine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, a doktorsku disertaciju 06. septembra 2002. godine na RGGF Tuzla.

Predavao je na više stranih institucija, među kojima treba posebno istaknuti Univerzitet u Bolonji u okviru postdiplomske edukacije u oblasti prirodnih hazarda, Colorado School of Mines u oblasti rudarstva u BiH i West Virginia University. Objavio je četiri knjige i niz naučno istraživačkih radova u zemlji i inostranstvu. Učesnik je ili rukovodilac na nizu projekata, među kojima treba posebno istaknuti projekte finansirane od strane Europske unije (Tempus), NATO (Science for Peace) i UN (Quality Assurance HE). Profesionalno je zaposlen na Univerzitetu u Tuzli kao redovni profesor na naučnoj oblasti “Geookolinski inženjering”. 

Član je redakcijskog odbora žurnala u oblasti rudarstva “Mining and Mineral Engineering” i niza profesionalnih institucija. Posjeduje europski certifikat za edukaciju u oblasti energetske efikasnosti, a na listi je međunarodnih eksperata za energetsku efikasnosti i investicije i u borbi protiv klimatskih promjena.
Aktivno govori engleski i ruski jezik.

Gradonačelnikovu detaljnu biografiju možete pročitati na: https://lukavac.ba/opcinski-nacelnik/

Funkcija
Gradonačelnik
Broj osvojenih glasova
13671
;