Pitanje:

Poštovani, kada je u planu i da li je uopšte toplifikacija zgrade u ulici Milerova (zgrada iza TC Belemionix, Arkada)? Zgrada ima 72 stana, od kojih se polovina grije na čvrsto gorivo, tako da je to još jedna mala Soda ili Cementara. Hvala

Odgovor:

Poštovani!

U toku je priprema projektnog zadatka za toplifikaciju daljinskog grijanja Lukavca individualnih stambenih objekata u Ul.Milerova, Prva ulica, kao i objekata kolektivnog stanovanja ARKADA u ulici Milerova u Lukavcu, te drugih poslovnih subjekata koji budu izrazili zainteresovanost za spajanje na SDG Lukavca.

Poslije izrade i revizijeprokektne dokumentacije, slijedi ishođenjeodobrenja za izvođenje radova nakon čega će se stvoriti uslovi za raspisivanje javnog poziva za nabavku usluge izvođenja radova. Radi se o složenom poslu jer do puštanja vode u radijatore potŕebno je izvesti sledeće:

-Vrelovod i vrelovodni priključci sa režimom medija 145/75 C

-Toplotne podstanice

-Toplovod i toplovodni priključci sa režimom medija 90/70 C

Molimo građane za malo strpljenja jer se u Gradskim službama zaista vrlo ozbiljno pristupilo rješavanju ovih problema, kako bi nam svima bilo ugodnije, a sve u cilju smanjenja individualnih ložišta, smanjenju emisija stakleničkih plinova i na kraju podizanju životnog standarda.

U toku ove godine, sa početkom nove grejne sezone dio ulice Lukavačkih brigada (desna strana), dio ulice Skendera Kulenovića, stambeni objekti u ulici Armije BiH, bit će spojeni na SDG Lukavca, a nadamo se i spajanju poslovne zone u Lukavcu do kraja kalendarske godine.

     S poštovanjem!

Suad Salibašić

100%
Broj pitanja: 2
Broj odgovora: 2
Stranka
PDA BiH
Kratka biografija
Funkcija
Predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavac
Broj osvojenih glasova
844
;