Najavljena adaptacija sportskog terena Treće gimnazije


Glasajte za ili protiv ove inicijative, ili postavite pitanje i diskutujte sa vijećnicima.

92%
8%

34

GLASAJ

3

11.07.2023.

Predlagač/ica: Općina Novo Sarajevo
Vrsta procedure: U vijeću
Oblast inicijative/odluke: Infrastruktura
Status: U proceduri

Ugovor o adaptaciji igrališta Treće gimnazije, u vrijednosti 234.000 KM, potpisali su 28.12.2022. godine Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, i Nusret Bajramović, direktor firme Dinalsa d.o.o., koja je izvođač radova. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i zamjenica direktorice ove škole Meliha Salihović.

Planirani radovi uključuju sanaciju svih sportskih igrališta i dijela oko igrališta sa završnom oblogom od asfalta, sanaciju postojećih koševa i golova, nabavku i ugradnju nove konstrukcije s mrežom za odbojku, izmještanje rasvjetnih stubova, sanaciju tribina te odvodnju oborinske vode. 

Dopuna 11.7.2023. godine:

Na zvaničnoj stranici Općine Novo Sarajevo 7.7.2023. godine navedeno  je da su demontaža postojeće podzemne komunalne infrastrukture, skidanje asfalta te iskop zemljanog materijala završeni. 

“Prilikom izvođenja pomenutih radova ustanovljeno je da je zemljana podloga na cijeloj površini igrališta bila znatno lošije kvalitete, te da temelji potpornog zida između igrališta i susjednog objekta nisu bili ranije adekvatno izvedeni da bi se obezbijedila potrebna stabilnost i sigurnost terena. Sve ove okolnosti nisu se mogle predvidjeti i planirati u toku izrade projektne dokumentacije, pa se tako javila potreba za izvođenjem nepredviđenih radova, koji su podrazumijevali i iznalaženje dodatnih finansijskih sredstava”, saopćeno je. Shodno tome, Općina Novo Sarajevo pokrenula je postupak javne nabavke te uskoro očekuje sklapanje ugovora. 

Fotografija: novosarajevo.ba Detaljnije  

Zadnje Inicijative Sve inicijative/odluke
  Infrastruktura 22.02.2024.
Osnivanje Javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkinzima
100%

2

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Infrastruktura 21.02.2024.
Rekonstrukcija i nadogradnja javne rasvjete
100%

3

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
  Socijalna politka 20.02.2024.
Podrška radu i aktivnostima koje provodi Centar za zdravo starenje
100%

8

GLASAJ

0

0 pitanja / 0 odgovora
Pitaj vijećnike/ce
Hasan Tanović
SDP BiH
Načelnik Općine Novo Sarajevo
Postavi pitanje
Odgovori vijećnika/ca