Dženana Hadžimahmutović

36%
Broj pitanja: 14
Broj odgovora: 5
Stranka
NIP
Parlament
Novo Sarajevo
Kratka biografija
Izborna jedinica
139
Funkcija
Zamjenica u Etičkoj komisiji
Broj osvojenih glasova
1111
Pitanje:

Vezano za planove sa zapuštenim prostorom STROJERADA na Grbavici, koji su planovi za ovaj dio općine, jer postoje glasine da se tu namjerava graditi višespratnica, a znamo da zbog problema za zagađenjem zraka takva gradnja nije dozvoljena uz vjetrokoridore?

Odgovor:

Poštovani pitanje je na mjestu.Svaka izgradnja kod STROJORADA je obustavljenja.Svaka buduća gradnja koja se planira na Novom Sarajevu bice uslovljena  zaštitom životne sredine i očuvanja ekoloških vrijednosti.

Lp

Pitanje:

Da li ćete pokrenuti neku inicijativu za pomoć/podršku, od strane Općine Novo Sarajevo, pri uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju iz socijalno ugroženih porodica u obrazovni proces?- djece sa razvojnim i genetskim poremećajima autističnog spektra, kašnjenje i poremećaji u razvoju govora, intelektualne poteškoće, Downov sindrom, problemi u emocionalnom razvoju i ponašanju, poremećaj nedostatka pažnje i hiperaktivnosti, traumatske povrede mozga, cerebralna paraliza, itd. 

Odgovor:

Hvala na postavljenom pitanju

Načelnik je već pokrenuo aktivnosti sa udruženjima koja se bave zaštitom i edukacijom djece sa posebnim potrebama,koje će se realizovati u narednom periodu.

Lp

Pitanje:

Odavno se priča da će se napraviti nova škola u Pofalićima. Šta je s tim? Stara je užasna - prozori su toliko stari i ne mogu se otvarati, buka od automobila ometa nastavu - garantujem da, ako se uradi samo jedno kvalitetno ispitivanje objekta, djeca bi bila hitno evakuisana u drugu zgradu.

Odgovor:

Hvala za pitanje

Planirana je djelimična rekonstrukcija,krov,prpzori i kotlovnica

Intenzivirani su razgovori sa nadležnim,višim nivoima vlasti za izgradnju nove skole Pofalici.

Lp 

Pitanje:

Kad će biti popravljeni svi prelazi preko tramvajskih šina na svim semaforima/prelazima cijelom dužinom tramvajske pruge, naročito od Pofalića od Ilidže, u oba pravca? Uklonite polomljene kocke koje zapinju građanima i svakodnevno se povređuju! To je prioritet br. 1!

Odgovor:

Hvala na pitanju

Pitanje je u nadležnosti Kantona,kontaktiraću nadležnu općinsku službu da strupi u kintakt sa nadležnim tjelima Kantonada pokušaju rihešiti navedenu ptoblematiku

Lp

Pitanje:

Da li je u planu rješavanje nelogičnosti biciklističkih staza koje u određenim djelovima jednostavno prestaju i nastavljaju se na pločnik, te ukoliko jeste, kada bismo mogli očekivati rješenje ovog problema?

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje:

Da li se sa tim sto pokušavate riješiti problem u psrku za pse uključuje i sama činjenica da se park za pse treba očistiti. Kako je izgrađen niko nije čistio isti. Ja kao vlasnik psa ne dovodim svog psa iz razloga što je prljavo. Prije svega pijesak bi se trebao zamjeniti travom. I s obzirom da je park za male pse dosta mal po mogućnosti i ukloniti tunel i ostale rekvizite. Njih psi ne koriste samo ih zapišavaju i stvaraju miris urina koji nije ugodan. Osvjetljenje samog parka je veoma loše i u večernjim satima kad se i izvode psi zbog vrućine uopšte nije ugodno za sjediti. Ako ste već pokrenuli incijativu za "rekonstrukciju"patka za pse da li u obzir uzimate i navedene probleme?

Pitanje na inicijativi/odluci: Saniranje problema u parkovima za pse na Grbavici

Odgovor:

Poštovani,

Očekujem odgovor na moju postavljenu inicijativu  od opcinske

službe da bih Vam mogla odgovoriti na postavljeno pitanje.

Sve sam navela u inicijativi što ste i vi u obom mailu.

.Lično smatram da bi se svaki park za pse trebao obnoviti a posle i održavati

da bi na kraku služio svrhi,na zadovoljstvo vlasnika pasa.

lp

Pitanje:

Poštovani Vijećnici, poštovani Načelniče. Prošli su mjeseci i mjeseci od eskalacije problema parkiranja u našoj ulici, kao i pokretanja inicijative za rješavanje istog. Samo da vas sve obavijestim da se do dana današnjeg ništa, ali apsolutno ništa nije desilo, ni u tragovima. A imali smo neku nadu...

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Pitanje:

Poštovani vijećnici, zadovoljstvo je vidjeti vaše angažovanje, i nadam se da ćete uspjeti riješiti problem stanara, na sveopšte zadovoljstvo. Ja ću se samo nadovezati na vaša objašnjenja - stanarima trebaju parking mjesta za stanare, a onda policija može kažnjavati one koji bez dozvole parkiraju na tim mjestima. Policija radi svoj posao kako kada, jer i dalje svakodnevno "slučajni posjetioci" parkiraju tamo gdje mi, stanari ne smijemo. Vjerujem da ćete istrajati u rješavanju problema, jer koliko god da sada uživamo (ili ne :)) u toplim danima, brzo će doći zima i snijeg, a tada će nastati još veći problemi (nanosi snijega, uži prolazi...). Nadam se, zaista se nadam, i vjerujem i dalje da ćete se uspjeti izboriti za normalan život nas stanara Opštine Novo Sarajevo. Lijep pozdrav!

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Pitanje:

Poštovana Elvedina, jedini ste se Vi zauzeli i barem pokrenuli pitanje problema stanara ove ulice. Zahvaliti se neću, jer radite svoju vijećnićku dužnost, ali želim da znate da iskreno cijenimo Vaše zalaganje. Problem koji imamo dugo traje, eskalirao je u posljednjih nekoliko mjeseci. U konačnici, opštinski organi su dozvolili i omogućili da se nas, stanare, dovede u ovakvu situaciju, pa neka i riješe probleme. Lijep pozdrav!Poštovana Mirela, ako se involvirate u problem koji je naslov ove teme, jasno će Vam biti da se ne radi o epitetima, nego o pejorativu. Mailove nismo slali Vama lično, nego nadležnim inspekcijskim službama, pa i samom Načelniku, i to svakako možete provjeriti sa Vašim kolegama. Jednako tome, ni odgovor na Dopis stanara nismo dobili, a uredno je dostavljen na protokol prije više od mjesec dana. Sve možete provjeriti i pomoći nam da ponovo živimo živote dostojne građana. Lijep pozdrav!

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Pitanje:

Poštovani, poslije sramne sjednice OV-a i apsolutnog nemara vezano za problem stanara iz zgrade Dž. Bijedića 38-42, koji je već postao problem cijelog bloka okolnih zgrada, zapitajte se da li će iko od nas više ikada glasati za bilo koga od vas ili za vaše pripadajuće stranke. Zelena površina je i dalje uredno okupirana baštom kafane, bez bilo kakvih konsekvenci. Znači li to da mi stanari možemo parkirati vozila na zelenoj površini i da nas niko neće kazniti? "Kafandžije" uredno parkiraju ispred zgrade vozila, pa se sklone kada im se javi da patrola stiže. "Teretandžije" takođe, uredno torbicu ponesu 10-ak metara do teretane, a mi koji tu stanujemo "teglimo" cekere sa 200 metara udaljenog mjesta... Pa da li ste vi svjesni u kakvom paklu mi živimo, dok nam vi uredno krojite sudbinu, raspravljate o žvakama i sličnim trivijalnim stvarima za vrijeme koje vam mi plaćamo?! Gospodo draga, riješite nam problem! Zbog toga ste tu! Ako niste sposobni za isto, recite da niste, pošteno je. I manite se šuplje priče o izgradnji garaža i sličnih stvari. Riješite nam problem, pokažite da vam je stalo do građana, do ljudi koji su vam dali glas. Savjetovali ste nam da pišemo mailove inspekciji. Na te mailove niko ne odgovara, niti bilo šta poduzima… po ko zna koji put. Možda je vrijeme da se obratimo Uredu za borbu protiv korupcije, možda viša instanca prepozna problem I njegove uzročnike, te ponudi I pronađe rješenje.

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva pitanja po inicijativama/odlukama