Armin Handžar

93%
Broj pitanja: 14
Broj odgovora: 13
Stranka
SDP BiH
Parlament
Novo Sarajevo
Kratka biografija
Izborna jedinica
139
Funkcija
Član Komisije za za izbor i imenovanje i javna priznanja
Broj osvojenih glasova
400
Pitanje:

Postovani, da li mozete pokrenuti pitanje rjesavanje problema nezbrinutih zivotinja na opcini Novo Sarajevo tako sto bi se po parkovima postavile kucice i hranilice, obzirom da ide zima, i hrane ce biti sve manje, a samim time i psi agresivniji. Ima dosta maca beskucnica za koje je zima kobna. Mislim da ovo ne iziskuje znacajna finansijska sredstva, a mnogo bi znacilo. Hvala

Odgovor:

Poštovani,

Na narednoj sjednici OV ću pokrenuti ovu inicijativu. Hvala Vam na javljanju i dalje sam tu za Vaša pitanja i probleme. 

Lijep pozdrav. 

Pitanje:

Poštivani Armine,Građani ulice Orasacka ovim putem žele da se zahvale Vama na uzimanju učešća i rijesavanju našeg dugogodišnjeg problema pristupnog puta našim kućama .Posebno želimo naglasiti Vaše prisustvo na sastanku koji je održan u opcini povodom ovog problema i Vas izlazak na teren.Raduje nas činjenica da bez obzira na političku propadnost postoji volja naši općinski vijećnika da se riješi ovaj problem.Zahvalni građani ulice Orasacka-Predstavnik ulice Fadil Imamovic

Odgovor:

Hvala Vam puno. Idemo dalje!!

Pitanje:

Kad će biti popravljeni svi prelazi preko tramvajskih šina na svim semaforima/prelazima cijelom dužinom tramvajske pruge, naročito od Pofalića od Ilidže, u oba pravca? Uklonite polomljene kocke koje zapinju građanima i svakodnevno se povređuju! To je prioritet br. 1!

Odgovor:

Kao vijećnik ću podnijeti inicijativu. A to je u nadležnosti Kantona. 

Pitanje:

Vezano za planove sa zapuštenim prostorom STROJERADA na Grbavici, koji su planovi za ovaj dio općine, jer postoje glasine da se tu namjerava graditi višespratnica, a znamo da zbog problema za zagađenjem zraka takva gradnja nije dozvoljena uz vjetrokoridore?

Odgovor:

Nemam za sada nikakvih informacija o tome. Molim Vas da ostavite kontakt na mom FB profilu.

Hvala na javljanju. 

Pitanje:

Odavno se priča da će se napraviti nova škola u Pofalićima. Šta je s tim? Stara je užasna - prozori su toliko stari i ne mogu se otvarati, buka od automobila ometa nastavu - garantujem da, ako se uradi samo jedno kvalitetno ispitivanje objekta, djeca bi bila hitno evakuisana u drugu zgradu.

Odgovor:

U stavkama budžeta obezbjeđena su sredstva za školu. Molim Vas da zajedno ispratimo sve aktivnosti. Stojim na raspolaganju. 

Hvala na javljanju.

Sva direktna pitanja

Pitanje:

Poštovani Vijećnici, poštovani Načelniče. Prošli su mjeseci i mjeseci od eskalacije problema parkiranja u našoj ulici, kao i pokretanja inicijative za rješavanje istog. Samo da vas sve obavijestim da se do dana današnjeg ništa, ali apsolutno ništa nije desilo, ni u tragovima. A imali smo neku nadu...

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Odgovor:

Nadam se da če nadležna služba dati Odgovor na inicijativu kolegice Elvedine, što je prvi korak da znamo kao Vijećnci koji su naredni koraci. Svakako da pratimo šta se dešava kao i sa ostalim sličnim nicijativama koje su na čekanju dgovora nadležnih službi. 

Hvala Vam na javljanju, i u ime kluba SDP BiH u Novom Sarajevu se izvinjavam na čekanju. 

Lijep pozdrav. 

Pitanje:

Poštovani vijećnici, zadovoljstvo je vidjeti vaše angažovanje, i nadam se da ćete uspjeti riješiti problem stanara, na sveopšte zadovoljstvo. Ja ću se samo nadovezati na vaša objašnjenja - stanarima trebaju parking mjesta za stanare, a onda policija može kažnjavati one koji bez dozvole parkiraju na tim mjestima. Policija radi svoj posao kako kada, jer i dalje svakodnevno "slučajni posjetioci" parkiraju tamo gdje mi, stanari ne smijemo. Vjerujem da ćete istrajati u rješavanju problema, jer koliko god da sada uživamo (ili ne :)) u toplim danima, brzo će doći zima i snijeg, a tada će nastati još veći problemi (nanosi snijega, uži prolazi...). Nadam se, zaista se nadam, i vjerujem i dalje da ćete se uspjeti izboriti za normalan život nas stanara Opštine Novo Sarajevo. Lijep pozdrav!

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Odgovor:

Poštovani,

 Sa istim problemom se i sam susrećem u Kolodvorskoj. Ukoliko riješimo Vaš problem i svoj ću.

Idemo zajedno ! 

Pitanje:

Postovani Vijecnici, postovani Nacelnice,Molim Vas da se inicijativa ne pretvori u obracun s kafanama. Slazem se da reda mora biti, ali inicijativa je podnesena prvenstveno s namjerom da se rijesi problem parkinga i kreiraju dodatna parking mjesta za stanare. Shodno tome, ljubazno Vas molim da svoju snagu usmjerite u prijedlog rijesenja naseg problema. Takodje Vas pozivam da dodjete na lice mjesta i razgovarate sa stanarima o trenutnoj situaciji, kao sto to obicavate raditi u vrijeme izbora. Srdacan pozdrav od stanara i glasaca bez poreskog i komunalnog duga, kriminalnog dosijea i politicke zastite.

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Odgovor:

Hvala na javljanju. 

Inicijativu ću ispratiti do kraja.

Lijep pozdrav. 

Pitanje:

Poštovani, poslije sramne sjednice OV-a i apsolutnog nemara vezano za problem stanara iz zgrade Dž. Bijedića 38-42, koji je već postao problem cijelog bloka okolnih zgrada, zapitajte se da li će iko od nas više ikada glasati za bilo koga od vas ili za vaše pripadajuće stranke. Zelena površina je i dalje uredno okupirana baštom kafane, bez bilo kakvih konsekvenci. Znači li to da mi stanari možemo parkirati vozila na zelenoj površini i da nas niko neće kazniti? "Kafandžije" uredno parkiraju ispred zgrade vozila, pa se sklone kada im se javi da patrola stiže. "Teretandžije" takođe, uredno torbicu ponesu 10-ak metara do teretane, a mi koji tu stanujemo "teglimo" cekere sa 200 metara udaljenog mjesta... Pa da li ste vi svjesni u kakvom paklu mi živimo, dok nam vi uredno krojite sudbinu, raspravljate o žvakama i sličnim trivijalnim stvarima za vrijeme koje vam mi plaćamo?! Gospodo draga, riješite nam problem! Zbog toga ste tu! Ako niste sposobni za isto, recite da niste, pošteno je. I manite se šuplje priče o izgradnji garaža i sličnih stvari. Riješite nam problem, pokažite da vam je stalo do građana, do ljudi koji su vam dali glas. Savjetovali ste nam da pišemo mailove inspekciji. Na te mailove niko ne odgovara, niti bilo šta poduzima… po ko zna koji put. Možda je vrijeme da se obratimo Uredu za borbu protiv korupcije, možda viša instanca prepozna problem I njegove uzročnike, te ponudi I pronađe rješenje.

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Odgovor:

Poštovani,

Možete li mi reći naziv ugostiteljskog objekta koji uzurpira javnu površinu. 

Lp 

Pitanje:

Poštovana Elvedina, jedini ste se Vi zauzeli i barem pokrenuli pitanje problema stanara ove ulice. Zahvaliti se neću, jer radite svoju vijećnićku dužnost, ali želim da znate da iskreno cijenimo Vaše zalaganje. Problem koji imamo dugo traje, eskalirao je u posljednjih nekoliko mjeseci. U konačnici, opštinski organi su dozvolili i omogućili da se nas, stanare, dovede u ovakvu situaciju, pa neka i riješe probleme. Lijep pozdrav!Poštovana Mirela, ako se involvirate u problem koji je naslov ove teme, jasno će Vam biti da se ne radi o epitetima, nego o pejorativu. Mailove nismo slali Vama lično, nego nadležnim inspekcijskim službama, pa i samom Načelniku, i to svakako možete provjeriti sa Vašim kolegama. Jednako tome, ni odgovor na Dopis stanara nismo dobili, a uredno je dostavljen na protokol prije više od mjesec dana. Sve možete provjeriti i pomoći nam da ponovo živimo živote dostojne građana. Lijep pozdrav!

Pitanje na inicijativi/odluci: Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Džemala Bijedića

Odgovor:

Poštovani,

Kontaktirat ću kolegicu Elvedinu i vidjeti šta se može uraditi. 

Hvala Vam na javljanju. 

Lijep pozdrav. 

Sva pitanja po inicijativama/odlukama