Pitanje:

U proteklih nekoliko sedmica primjećujem lošiji rad komunalnih službi. Kante za otpatke i kontejneri su uvijek dupke puni, vrane raznose smeće svuda po općini. Znate li šta je uzrok neredovnijeg pražnjena istih? Molim Vas da učinite nešto po tom pitanju, kako bismo što prije ponovo mogli ponosno izgovarati jedan od slogana naše općine, "Čisto i lijepo moje Novo Sarajevo".

Odgovor:

Poštovani, 

želimo Vas informisati da nam građani svakodnevno upućuju slična pitanja i komentare. 

Obzirom da je ova vrsta komunalnih usloga u nadležnosti KJKP Rad, za čiji rad se iz budžeta općine na godišnjem nivou izdvajaju potrebna sredstva, naše službe im svakodnevno šalju zahtjeve, upite i urgencije kako bi se navedeni problemi rješavali u što kraćem roku.

Vjerujemo da Ste i putem medija upoznati da KJKP Rad ima određene probleme u funkcionisanju i da se to manifestuje ne samo na teritoriji Općine Novo Sarajevo, već i šire, u svim ostalim općinama. 

Pored toga, dobro je da znate da je jedan od narednih strateških ciljeva nove administracije formiranje sopstvene komunalne službe koja će se baviti jednim dijelom održavanja i čišćenja općinskih površina, što će za rezultat, vjerujemo, imati ČISTO I LIJEPO MOJE NOVO SARAJEVO.


Hvala na pitanju.


Lijep pozdrav

Hasan Tanović

67%
Broj pitanja: 137
Broj odgovora: 92
Stranka
SDP BiH
Kratka biografija
Funkcija
Broj osvojenih glasova
18610
;