Suad Salibašić

67%
Broj pitanja: 3
Broj odgovora: 2
Stranka
PDA BiH
Kratka biografija
Funkcija
Predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavac
Broj osvojenih glasova
844
;
Pitanje:

Postovani,da li ima neko zainteresovam za podrucje MZ Tabaci zaseok bajrici , da se pocne baviti pitanjem vodosnabdijevanja ,vec duze godina u ljetnom.periodu imamo problem , a kao sto znate , nije svako u mogucnosti kopati bunar jos u ovo grozno vrijeme ,da li se neko pita za TABAKE ILI ZALAZE MOZDA IMAMO LI PREDSTAVNIKA RADI LI IKO ZA mjestane TabakA,,ili mozda treba veci neki nivo da pogleda lp s postovanjem.

Odgovor:

Poštovani 

Predsjednik Vijeća MZ Tabaci je Gazibegović Eldar i on bi sa članovima Vijeća MZ trebao da odredi proritete kod rješavanja infrastrukturalnih projekata. S tim u vezi, ja ću tražiti od predsjednika vijeća vaše MZ da se odredi prema ovom pitanju, ali i pitanju vodosnabdijevanja naselja Bajrići. Vi ako želite da ovaj i slične probleme u MZ Tabaci dodatno obrazložite i ukažete na hitnost potrebe rješavanja istih, ja sam vas spreman primiti nakon što se vratim na posao sa godišnjeg odmora. Bilo bi dobro da mi se javite nakon 15.08. da dogovorimo termin sastanka. Zahvaljujem se na upućenim pitanjima i pokazanom interesovanju za ovu problematiku.

Srdačan pozdrav!

Pitanje:

Poštovani, kada je u planu i da li je uopšte toplifikacija zgrade u ulici Milerova (zgrada iza TC Belemionix, Arkada)? Zgrada ima 72 stana, od kojih se polovina grije na čvrsto gorivo, tako da je to još jedna mala Soda ili Cementara. Hvala

Odgovor:

Poštovani!

U toku je priprema projektnog zadatka za toplifikaciju daljinskog grijanja Lukavca individualnih stambenih objekata u Ul.Milerova, Prva ulica, kao i objekata kolektivnog stanovanja ARKADA u ulici Milerova u Lukavcu, te drugih poslovnih subjekata koji budu izrazili zainteresovanost za spajanje na SDG Lukavca.

Poslije izrade i revizijeprokektne dokumentacije, slijedi ishođenjeodobrenja za izvođenje radova nakon čega će se stvoriti uslovi za raspisivanje javnog poziva za nabavku usluge izvođenja radova. Radi se o složenom poslu jer do puštanja vode u radijatore potŕebno je izvesti sledeće:

-Vrelovod i vrelovodni priključci sa režimom medija 145/75 C

-Toplotne podstanice

-Toplovod i toplovodni priključci sa režimom medija 90/70 C

Molimo građane za malo strpljenja jer se u Gradskim službama zaista vrlo ozbiljno pristupilo rješavanju ovih problema, kako bi nam svima bilo ugodnije, a sve u cilju smanjenja individualnih ložišta, smanjenju emisija stakleničkih plinova i na kraju podizanju životnog standarda.

U toku ove godine, sa početkom nove grejne sezone dio ulice Lukavačkih brigada (desna strana), dio ulice Skendera Kulenovića, stambeni objekti u ulici Armije BiH, bit će spojeni na SDG Lukavca, a nadamo se i spajanju poslovne zone u Lukavcu do kraja kalendarske godine.

     S poštovanjem!

Pitanje:

Postovani gospodine Salibasic, Imam poslovni objekat ispod Doma zdravlja tacnije preko puta radnje Gusic koji propada preko 30 godina kao i ostali u tom dijelu. Da li Vam je poznato hoce li se tu nesto graditi ili preuredjivati ili ce se pustiti da potpuno propadnu ti objekti? Mozemo li dobiti odobrenje za stambeno-poslovni objekat da ga spasim od propadanja? Srdacan pozdrav

Vijećnik/ca nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

;